|
چرا پیامبر (ص) نام حسنین (ع) را از پسران هارون گرفت نامگذاری امام حسن و امام حسین علیهماالسلام توسط پیامبر (ص) و با وحی الهی صورت گرفت چنانکه بر اساس روایات هنگامی که امام حسین (ع) متولد شد، خدای متعال به جبرئیل(ع) وحی کرد که : «پسری برای محمّد ، متولّد شده است. بر او فرود آی و شاد باش گو و به او بگو : علی برای تو ، مانند هارون برای موسی است. پس او را به نام پسر هارون نام بگذار». منابع حدیثی و تاریخی ، سال ولادت امام حسین (ع) را مختلف گزارش کرده اند، لیکن بنابر اکثر منابع و مشهورترین روایات، سال ولادت امام حسین (ع) سال چهارم هجری است و عمر ایشان در وقت شهادت، به سال 61 هجری، 56 سال و چند ماه بود. حضرت شش سال و چند ماه از این مدّت را با جدّش پیامبر خدا (ص) بود و پس از وفات ایشان، 30 سال با پدرش امیرالمؤمنین علی (ع) زیست و پس از وفات پدرش، 10 سال با برادرش امام حسن (ع) بود و پس از وفات برادرش نیز 10 سال تا هنگام شهادتش ماند. حسین بن علی (ع) روز سوم شعبان سال چهارم هجرت در مدینه چشم به جهان گشود و نور وجودش جهانیان را روشنی بخشید. در این مورد، در کتاب «مصباح المتهجّد» به متن نامه امام حسن عسکری(ع) به یکی از وکلایش اشاره شده است که امام عسکری (ع) به وکیل خویش «قاسم بن علای همدانی» چنین نگاشته اند: ... مولای ما ، امام حسین (ع) روز پنج شنبه ، سه روز از شعبان گذشته ، متولّد شد. پس، آن روز را روزه بگیر و این دعا را بخوان: اللّهُمَّ إنّی أسأَلُکَ بِحَقِّ المَولودِ فی هذَا الیَومِ ، المَوعودِ بِشَهادَتِهِ قَبلَ استِهلالِهِ ووِلادَتِهِ ... «خدایا ! تو را به حقّ مولود این روز می خوانم ؛ مولودی که پیش از زاده شدن و به دنیا آمدنش ، وعده شهادتش داده شد ...».
فضیلت های ماه رسول خدا بهترین اعمال در ماه شعبان کدام است شعبان ماه بسیار شریفی است و به ماه سید انبیاء حضرت رسول(ص) منسوب است و آن حضرت این ماه را روزه میگرفت و به ماه رمضان وصل میکرد و میفرمود شعبان، ماه من است هر که یک روز از ماه مرا روزه بگیرد بهشت برای او واجب میشود از حضرت صادق(ع) روایت شده است که چون ماه شعبان فرا می رسید امام زین العابدین(ع) اصحاب خود را جمع می کرد و می فرمود: ای اصحاب من می دانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول صلی الله علیه و آله می فرمودند: شعبان ماه من است پس در این ماه برای جلب محبت پیغمبر خود و برای تقرب به سوی پروردگار خود روزه بدارید. به حق آن خدایی که جان علی بن الحسین به دست قدرت اوست سوگند یاد می کنم که از پدرم حسین بن علی علیه السلام شنیدم که فرمود شنیدم از امیرالمؤمنین(ع) که هر که روزه بگیرد در ماه شعبان برای جلب محبت پیغمبر خدا و تقرب به سوی خدا؛ خداوند او را دوست می دارد و در روز قیامت کرامت خود را نصیب او می گرداند و بهشت را برای او واجب می کند.
اعمال شب و روز مبعث حضرت محمد (ص) شب مبعث از جمله شب های متبرکه ماه رجب المرجب است که برای آن اعمالی ذکر شده است و امام جواد (ع) درباره ثواب اعمال آن فرمود: اگر شیعه ای از ما آن اعمال را در آن شب انجام دهد اجر عمل 60 سال میبرد. شب مبعث از لیالی متبرکه است که از حضرت امام جواد (ع) روایت شده است که همانا در رجب شبی است که بهتر است از آنچه می تابد بر آن آفتاب و آن شب 27 رجب است که در صبح آن پیغمبر خدا به رسالت مبعوث گردیده است و بدرستی که از برای عامل در آن شب از شیعه ما اجر عمل 60 سال است. به خدمت آن حضرت عرض شد که عمل در آن شب چیست؟ آن بزرگوار فرمود که چون بجا آوردی نماز عشاء را و بر رختخواب رفتی، پس بیدار می شوی هر ساعتی که خواستی از شب تا پیش از نیمه آن و 12 رکعت نماز می خوانی و در هر رکعت حمد و سوره از سوره های کوچک مفصل (از سوره محمد تا آخر قرآن)، پس چون سلام دادی در هر دو رکعتی و فارغ شدی از نمازها می نشینی و بعد از سلام می خوانی حمد را هفت مرتبه و معوذتین را هفت مرتبه و توحید و کافرون و سوره قدر را و آیه الکرسی را هر کدام هفت مرتبه و باید دعایی را در عقب همه این دعاها خواند که در مفاتیح الجنان به طور کامل توضیح داده شده است. در باورهایم گم می شوم
و هر لحظه می گریم تا نگاه می رود هر کجا تاریکی و تو خسته از هیچ گریانی.. دو چهره می شوی یکی بهشت -زیبا- و یک جهنمـ پیدا در نگاهت.. مهربانی در چشمانت و وقتی می روی سرما می گیرد تمامِ من از بهت نیرنگ.. دستانت پر ز فتنه و من نمی دانم هنوز یک رنگی-ات- چه رنگ دارد..
شمیم حیدری
درد و دل های خدا سوگند به روز وقتی نور می گیرد و به شب وقتی آرام می گیرد
شب آرزوها از چه ساعتی شروع می شود؟ / این شب را چگونه بگذرانیم؟اولین شب جمعه ماه رجب المرجب، شب آرزوها است. شبی که هزاران ملائک بر زمین فرود می آیند تا تو هرآنچه می خواهی آرزو کنی و خداوند بی صبرانه منتظر شنیدن است تا اجابت کند آنچه تو می خواهی!
حلول ماه مبارک رجب ماه غفران گناهان مبارک ماه رجب و ماههای شعبان و رمضان، از ماههای بسیار پرفضیلت هستند و از تعبیرات بعضی از روایات اینگونه برمیآید که ماه رجب در میان این سه ماه، امتیاز خاصی دارد؛ تا آنجا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر» و ماه مبارک رمضان «ماه امت».
ماه رجب یکی از ماههای حرام است که آغاز و ادامه جنگ در آن با دشمنان اسلام حرام است (مگر جنگ دفاعی) و جنایات نیز در این ماهها (ماههای حرام) دیه سنگینتری دارد.
پیغمبر اکرم (ص) ماه رجب را «ماه أصَبّ» نامیدهاند زیرا رحمت خدا در این ماه بر امت فرو میریزد.
از روایات متعددی که درباره روزههای ماه رجب حتی یک روز از آن وارد شده است، اهمیت فوقالعاده این ماه و عبادت و خودسازی در آن کاملا روشن میشود که در اینجا به گوشهای از آن اشاره میشود: 1- امام علی (ع) : هرگاه بنده ای بخواهد چیزی بخواند و یا کاری انجام دهد وبسم الله الرحمن الرحیم بگوید در کارش برکت داده می شود.
2- امام صادق (ع) : کسی که کارهای خود را به خدا بسپارد همواره از آسایش و خیر و برکت در زندگی برخوردار است و واگذارنده حقیقی کارها به خدا ، کسی است که تمام همتش تنها به سوی خدا باشد.
3- امام علی (ع) : هرکس رابطه اش را با خدا اصلاح کند ، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
4- رسول اکرم (ص) : خداوند به شکل شما و اموال شما نگاه نمی کند بلکه به دل ها و اعمال شما توجه می کند.
5- امام علی (ع) : خوشا به سعادت کسی که علم ، دوستی ، دشمنی ، گرفتن ، رها کردن ، سخن ، سکوت ، کردار و گفتارش را برای خدا خالص گرداند.
6- امام علی (ع) : هر کس به خاطر خدای سبحان از چیزی بگذرد ، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد.
7- رسول اکرم (ص) : خدایا روزی کن مرا محبت خودت و محبت دوستدارانت را و محبت آنچه مرا به تو نزدیک می کند و محبت خودت را نزد من از آب خنک محبوب تر گردان.
8- رسول اکرم (ص) : بنده ای نیست که به خداوند خوش گمان باشد مگر آن کهخداوند نیز طبق همان گمان با او رفتار کند.
9- رسول اکرم (ص) : هرکس چهل روز خود را برای خدا خالص کند ، چشمه های حکمت از قلب وی بر زبانش جاری می شود.
10 - امام صادق (ع) : هر کس از خدا خیر بخواهد و به آنچه خدا خواسته راضی باشد ، خداوند حتما برای او خیر خواهد خواست.
|